Web Analytics Made Easy - Statcounter

بودن با دوربین، همینگوی خبرنگار، قدرت های جهان مطبوعات، رستاخیز جان، گزارشگران بزرگ، خبرنویسی مدرن و شگردهای خبرنویسی، میدان داران نشست تخصصی کتابخوان رسانه بودند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از شیرازه، در نشست تخصصی کتابخوان رسانه،۷فعال مطبوعاتی شیراز به معرفی۷کتاب شاخص در حوزه مطبوعات و رسانه پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایننشست صمیمانه و تخصصی در کتابخانه شهید آیت الله دستغیب شیراز برگزار شد. سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس در این نشست انس فرهنگ و رسانه را دیرینه دانست و گفت: از گذشته هرگاه انسان می خواست اندیشه خود را ابراز کند از رسانه یاری طلبید.

روح الله منوچهری کارکرد رسانه ها را تربیتی دانست و گفت: بخش زیادی از زندگی مردم در کنار انبوه اطلاعات رسانه ها سپری می شود که نیاز است با کمک رسانه ها و مدد جستن از فضای سایبری علاقه به کتاب را فزونی داد. منوچهری با توجه به اینکه کتابخانه شهید آیت الله دستغیب شیراز حاوی گنجینه ای گرانبها و منحصربه فرد از نشریات است، گفت: بخش مطبوعات این کتابخانه عمومی۱۴مرداد۱۳۲۹گشایش یافته است که حاوی۲هزار نشریه می باشد.

سرپرست نهاد کتابخانه های عمومی فارس با اعلام اینکه۱۸۰۰مجله و۲۰۰عنوان روزنامه در این کتابخانه حفظ و نگهداری می شود، افزود: این بخش مطبوعاتی در دسترس علاقه مندان و فعالان حوزه رسانه ای است.

وی درخصوص نشست کتابخوان هم یادآور شد: این سلسله نشست ها برای به اشتراک گذاری کتاب های مفید طراحی شده است. اکنون با تفاهم نامه ای که میان معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و نهاد کتابخانه های عمومی کشور انجام گرفته عضویت اهالی رسانه در تمامی کتابخانه های عمومی سراسر ایران رایگان است.

منوچهری با اعلام اینکه دسترسی به تمامی منابع کتابخانه ها به ویژه بخش مطبوعاتی از طریق سامانه «سامان» کتابخانه های عمومی ممکن شده است، افزود: امکان بهره مندی از آرشیو غنی نشریات برای همه محیاست.

کاوه گلستان، عکاس و تصویربردار ایرانی شناخته شده ترین عکاس جنگ تاریخ جهان است

محمدحسین نیکوپور نخستین کتابخوان این نشست بود که به معرفی کتاب «بودن با دوربین» نوشته حبیبه جعفریان از انتشارات حرفه هنرمند پرداخت. این روزنامه نگار و عکاس پیرامون کتاب یادشده که درباره کاوه گلستان، عکاس و تصویربردار ایرانی نوشته شده گفت: شاید کمتر عکاس خبری باشد که کاوه گلستان را نشناسد؛ اگر بگویم بزرگترین و شناخته شده ترین عکاس جنگ تاریخ ایران بلکه تاریخ جهان است که پس از رابرت کاپا برای به تصویر کشیدن جنگ پا را فراتر از ایران گذاشت و جسورانه جنگ های بی شماری را در قاب عکسهای خویش گنجاند، گزافه نیست. وی ادامه داد: کاوه گلستان که از خانواده ای سراسر فرهنگی برخاست در۱۳فروردین۱۳۸۲در یکی از جنگ های خانمانسور درحالیکه در کسوت تصویربردار قرار داشت در سلیمانیه عراق به آنچه می خواست دست یافت و در راه ثبت حقیقت جان شیفته خویش از کف داد.

نیکوپور با بیان اینکه کتاب یادشده مجموعه‌ای از گفتگوها، یادداشت‌ها و تصاویر پیرامون زندگی و آثار کاوه گلستان، عکاس فقید ایرانی، است که همزمان با دهمین سالگرد درگذشت او منتشر شد، افزود: گفتگوهایی با فخری گلستان(مادر)، پیمان هوشمندزاده(شاگرد)، لیلی گلستان(خواهر)، زنده‌یاد بهمن جلالی و هنگامه گلستان-جلالی-(همسر) با مقدمه‌ و زندگینامه‌ مختصری از کاوه گلستان به قلم مولف و یادداشت‌هایی از بابک احمدی، شهریار توکلی و یوریک کریم‌مسیحی حاصل تالیف و گردآوری حبیبه جعفریان از سال۸۵است.

همینگوی از نادر خبرنگاران جهان است که در راستای ادبیات گام برمی داشت

سپس احسان اکبرپور فرهنگی نویس روزنامه افسانه با پیشنهاد کتاب «همینگوی خبرنگار» به جمع کتابخوان ها پیوست و با بیان اینکه متخصصین ادبیات معتقدند همینگوی یکی از نادر خبرنگاران جهان است که در راستای ادبیات گام بر می داشت، گفت: یکی از ویژگی های او اشراف فوق العاده این نویسنده بزرگ بر سیاست، جامعه و اقتصاد بود.

«قدرت های جهان مطبوعات» به روزنامه‌های معتبر جهان پرداخته است

از دیگر روزنامه نگارانی که در نشست کتابخوان رسانه به معرفی کتاب پرداخت، هژیر فتحی دبیر منطقه ای خبرگزاری مهر بود که با پیشنهاد کتاب «قدرت های جهان مطبوعات» از نشر مرکز به این جمع پیوست و گفت: این کتاب را که مارتین واکر نوشته و توسط م.قائد به فارسی ترجمه شده حاصل سالها قلم زدن این روزنامه نگار، نویسنده و پژوهشگر در روزنامه های معتبر جهان است. این کتاب اثری تحقیقاتی است که به روزنامه های شناخته شده حتی از آفریقا و استرالیا پرداخته است.

هنرمندان و اصحاب رسانه مبلغ فرهنگ ناب مطالعه باشند

در این نشست که با حضور ابوالقاسم و امین فقیری از نویسندگان برجسته استان فارس و اسماعیل عباسی مترجم کتاب۲جلدی «فتوژورنالیسم» به همراه رئیس کانون رسانه شیراز، رئیس خانه مطبوعات فارس، مشاور اداره کل فرهنگ و ارشاد و دبیران خبرگزاری های کشوری برگزار شد، مهدی رنجبر معاون هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس از نگرانی بابت کتابخوانی در کشور یاد کرد و گفت: در دوره ای به سر می بریم که کتابخوانی به نوستالژی نسل جدید تبدیل شده است. وی زندگی مینی مال را موجب از بین رفتن لذت کتابخوانی دانست و خواستار این شد که هنرمندان و اصحاب رسانه به داد این حوزه برسند و مبلغ فرهنگ ناب مطالعه باشند.

محتوای «خبرنویسی به شیوه مدرن» روزآمد است

سپس دبیر سرویس فرهنگ و ادب روزنامه خبرجنوب به معرفی کتاب «خبرنویسی مدرن» نوشته یونس شکرخواه پرداخت و گفت: این کتاب کوچک اما در عین حال پرباری است که سال۱۳۸۰منتشر شده و محتوای آن به شکلی است که روزآمد است. غیاث الدین ملک حسینی افزود: آنچه خواننده را به خوانش این کتاب ترغیب می کند نوشتاری است که در۹فصل نویسنده به آن اهتمام ورزیده و به مرور خواننده را راغب به مطالعه بیشتر می کند. وی با توجه به اینکه کتاب «خبرنویسی مدرن» در فصل اول با عنوان «شلیک به ژولیوس سزار» به معرفی تاریخ ژورنالیسم می پردازد، افزود: دیگر فصول این کتاب هم خواندنی است و به۱۰مرحله خبرنویسی به شیوه مدرن اشاره دارد.

شهید آوینی در «رستاخیز جان» حرفهای بسیاری برای اهالی رسانه به یادگار گذاشته است

در ادامه این مراسمنجمه اشرفی از خبرنگاران تحلیلی نویس روزنامه سبحان به معرفی کتاب «رستاخیز جان» از شهید مرتضی آوینی پرداخت و گفت: این اثر جاودانه با مقاله های چون انفجار اطلاعات، آزادی قلم و منشور تجدید عهد هنر حرفهای بسیاری برای اهالی رسانه به یادگار گذاشته است.

وی پیشنهاد کرد که پیش از خواندن این کتاب، خواننده مستندهای روایت فتح شهید آوینی را به همراه صدای این شهید اهل قلم به گوش بسپارند. چرا که لحن و ریتم و قدرت کلام شهید آوینی قدرت رستاخیز قلم وی در ذهن و روح مخاطب را صدچندان می کند.

اشرفی عنوان کرد: مقالات شهید آوینی در «رستاخیز جان» محدود به زمان گذشته نیست. مثلا مطالعه مقاله ویدئو در برابر رستاخیز تاریخی انسان برای همه کسانی که امروز در برابر شبکه های مجازی و ابزار مدرن اطلاع رسانی متحیر مانده اند بسیار راهگشاست.

برای به سرانجام رسیدن پروژه کتابخانه مرکزی شیراز مطالبه عمومی کنید

مهدی علی از کتابداران کتابخانه های عمومی استان فارس هم در این نشست اصحاب رسانه را هم خانواده فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی کرد و گفت: به عنوان یک کتابدار انتظاری که از روزنامه نگاران دارم این است که به کتابداران و کارکنان کتابخانه های عمومی به دیده دیگر ارگانها ننگرند. وی در ادامه خواستار اطلاع یافتن و مراجعه خبرنگاران به کتابخانه های عمومی و قرار گرفتن در جریان کارکرد این نهادها شد و افزود: از ساده ترین خدمات کتابخانه ها در جامعه هنوز اطلاع رسانی مطلوبی و هویت سازمانی کتابداران رسانه ای نشده است. علی در عین حال خطاب به اهالی رسانه گفت: کمک کنید کتابخانه ها به عنوان نهادی فرهنگی باقی بماند و برای به سرانجام رسیدن پروژه کتابخانه مرکزی شیراز مطالبه عمومی کنید.

هر خبرنگاری باید به شگردهای خبری اشراف داشته باشد

کتاب «شگردهای خبرنویسی» دیگر کتابی بود که در نشست کتابخوان رسانه توسط صفدر دوام معرفی شد. این خبرنگار و یادداشت نویس روزنامه عصر مردم شیراز با توجه به انتشار آن در سال۱۳۹۰گفت: نویسنده در این کتاب معتقد است هر خبرنگاری باید به شگردهای خبری اشراف داشته باشد.

دوام فزود: نگارنده تاکید می کند در جهت جذب مخاطب دلایل متعددی وجود دارد؛ حسن قربانی در کتاب «شگردهای خبرنویسی» به شکلی ژرف در شگردهای خبری کنکاش کرده است.

خواندن «گزارشگران بزرگ» برای هر روزنامه نگاری از نان شب هم واجب تر است

آخرین کتابخوان این نشست حسن دهقان بود که کتاب «گزارشگران بزرگ» دیوید رندال از انتشارات روزنامه همشهری را معرفی کرد. این و روزنامه نگار شیرازی با اشاره به نام علی اکبر قاضی زاده در مقام مترجم این اثر که خود از فعالان رسانه ای کشور است، تاکید کرد: خواندن این کتاب برای هر روزنامه نگاری از نان شب هم واجب تر است. دهقان با بیان اینکه نویسنده کتاب «گزارشگران بزرگ»۱۳گزارشگر را انتخاب کرده که بعضی بخشی از بدن یا جان خویش را در این حرفه از کف داده اند، افزود: برخی از این گزارش ها سرنوشت جنگهایی را دگرگون ساخت. در پایان نخستین نشست تخصصی کتابخوان رسانه که با همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی، خانه مطبوعات و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد، اصحاب رسانه فارس به بازدید از بخش مطبوعات و نشریات کتابخانه شهید آیت الله دستغیب پرداختند .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۰۷۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، کتاب‌های قدیمی قرن نوزدهم دارای جلدهای سبزرنگ با مقادیر نگران‌کننده‌ای از آرسنیک هستند که باعث شده است برخی از کتابخانه‌ها آن‌ها را از قفسه‌ها حذف کنند. پژوهشگران دانشگاه دلاور (University of Delaware) با استفاده از اشعه ایکس برای آزمایش ترکیبات شیمیایی، سطوح جیوه و سرب را نیز در کتاب‌های دارای جلد قرمز و زرد شناسایی کردند.

دانشمندان سال‌هاست به مردم هشدار می‌دهند که مراقب آثار آلوده باشند؛ چراکه قرار گرفتن در معرض آن‌ها می‌تواند به مشکلات تنفسی، ضایعات و سرطان منجر شود.

ناشران عصر ویکتوریا در اوایل دهه ۱۸۰۰ تولید انبوه کتاب را آغاز کردند اما جلد چرمی کتاب‌ها باعث افزایش سرسام‌آور هزینه تولید کتاب می‌شد. ناشران کتاب به عنوان جایگزین ارزان‌تر چرم، جلدهایی را برای کتاب‌ها تولید کردند که حاوی رنگ سبز بود، اما در آن روزگار کسی نمی‌دانست که آرسنیک مورداستفاده برای ساختن رنگ می‌تواند کشنده باشد.

ناشران ترجیح می‌دادند که برای جذب خوانندگان از رنگ‌های روشن مانند نوعی رنگ سبز استفاده کنند که به نام سبز پاریسی، سبز زمردی یا سبز شیله مشهور است. نام سبز شیله از نام «کارل ویلهلم شیله» (Carl Wilhelm Scheele) داروساز آلمانی-سوئدی گرفته شده است. شیله در سال ۱۷۷۵ کشف کرد که با مخلوط مس و آرسنیک می‌توان رنگ سبز چشم‌نوازی ساخت؛ اما او درنهایت به دلیل قرار گرفتن در معرض جیوه، آرسنیک و سایر ترکیبات شیمیایی جان خود را از دست داد.

در دهه‌های پس از کشف رنگ زمردی و پاریسی، گزارش‌هایی مبنی بر مرگ افراد پس از تماس طولانی‌مدت با اقلام پوشیده‌شده در این رنگ منتشر شد. این گزارش‌ها شامل مسمومیت ناشی از شمع در مهمانی‌های کریسمس، مسمومیت افرادی که لباس‌های سمی سبزرنگ به تن داشتند و مسمومیت کارگران کارخانه پس از رنگ کردن زیورآلات بود که درنهایت به تشنج دچار می‌شدند و استفراغ می‌کردند.

کتاب‌های سمی امروزه هنوز در کتابخانه‌ها وجود دارند و در میان انبوهی از سایر کتاب‌ها در مؤسسات سراسر جهان پنهان شده‌اند. هر بار که یکی از آن‌ها کشف می‌شود، برای تحلیل بیشتر در محیط قرنطینه‌شده قرار می‌گیرد.

هفته گذشته، کتابخانه ملی فرانسه چهار کتاب را با جلد سبز زمردی که گمان می‌رفت حاوی آرسنیک باشند، از دسترس عموم خارج کرد. هرچند آسیب‌های ناشی از آن کتاب‌ها احتمالاً جزئی خواهد بود، اما کتابخانه پیش‌ازاین که دوباره آن‌ها را در قفسه‌ها قرار دهد، آزمایش‌های ایمنی را روی آن‌ها انجام خواهد داد. مقامات کتابخانه ملی فرانسه گفته‌اند: «ما این آثار را در قرنطینه قرار داده‌ایم و آزمایشگاهی بیرون از کتابخانه مشغول تحلیل آن‌هاست تا میزان آرسنیک موجود در هر جلد را ارزیابی کند».

قرار گرفتن در معرض آرسنیک با تضعیف علائم تنفسی، ضعف عملکرد ریه و بیماری مزمن ریوی مرتبط است اما قرار گرفتن بلندمدت در معرض این ماده می‌تواند به بروز ضایعات پوستی و سرطان منجر شود.

دیگر رنگ‌های سمی جذاب

پژوهشگران، «پروژه کتاب سمی» (Poison Book Project) را در سال ۲۰۱۹ آغاز کردند و در این پروژه به آزمایش صدها جلد کتاب پرداختند تا فلزات سنگین ازجمله سرب، آرسنیک و کروم را در آن پیدا کنند.

آن‌ها دریافته‌اند که کتاب‌هایی با جلد قرمزرنگ، حاوی ماده معدنی سینابر (Cinnabar) هستند که به نام سولفید جیوه نیز شناخته می‌شود و رتبه بالایی را در فهرست مواد سمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا دارد. این رنگ قرمز که قدمت آن به هزاران سال می‌رسد، می‌تواند به مسمومیت با جیوه منجر شود. مسمومیت با جیوه، آسیب عصبی و کلیوی و مشکلات تنفسی را به همراه دارد.

کتاب‌های دارای جلد زرد، حاوی کرومات سرب هستند که در مقادیر زیاد می‌تواند سمی باشد. با وجود این، رنگ زرد به‌اندازه کتاب‌های قرمز یا سبز باعث نگرانی نمی‌شود زیرا به آن اندازه محلول نیست و همین ویژگی، جذب آن را از راه دست زدن به جلد دشوار می‌کند.

افرادی که در کتابخانه‌ها کار می‌کنند یا ممکن است کتاب‌هایی با پوشش آرسنیکی در خانه داشته باشند، باید با پوشیدن دستکش هنگام دست زدن به کتاب و شستن دست‌ها، اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر مواد شیمیایی انجام دهند. کسانی که کتاب‌ها را در اختیار دارند باید آن‌ها را درون پوشش پلاستیکی قرار دهند تا از پوسته‌پوسته شدن جلد سمی کتاب جلوگیری شود.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901370 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • نماینده ولی فقیه در لرستان پای صحبت‌های اهالی رسانه نشست
  • توخل: رسیدن به فینال امکان‌پذیر است/ کیم بیش از حد طمع کرد
  • سرانجام پروژه توسعه شرقی خط ۲ مترو تهران
  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • عصر شعر شیراز در کتابخانه رئیسی اردکانی برگزار می‌شود
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست